Fedezze fel a 6 erős ásványi kiegészítőt a jó egészségért mik azok az ásványok? Az ásványi anyagok a földből származó természetes elemek vagy vegyületek. Szervezetünknek szüksége van rájuk a vitaminok mellett az egészségünk megőrzése érdekében. Testünk összes szövetének és folyadékának részei, és nélkülözhetetlenek az idegi válaszokhoz, az izomösszehúzódáshoz, a folyadékegyensúly fenntartásához és a táplálékból származó tápanyagok feldolgozásához. Valójában szinte minden testi folyamat ásványi anyagokra támaszkodik,hogy megtörténjen! Ebben a blogban megnézem,mi a különbség a makro-ásványi anyagok és mikro-ásványi anyagok között,bemutatom az egészség szempontjából hat legfontosabb ásványi anyagot,és elmondom mikor lehetnek hasznosak az ásványi kiegészítők. találhatunk-e ásványi anyagokat az élelmiszerekben? Igen,feltétlenül! Az ásványi anyagokat elfogyasztott élelmiszereken keresztül vesszük magunkhoz. Az élelmiszerek ezeket a tápanyagokat vagy abból a talajból koncentrálják,amelyben nőttek (gyümölcsök,zöldségek,diófélék,magvak,gabonafélék és hüvelyesek),vagy az általuk elfogyasztott élelmiszerekből (állati eredetű termékek esetében). Rengeteg ásványi anyagban gazdag élelmiszer létezik,beleértve a gyümölcsöt és zöldséget,a húst és a halat.Sajnos azonban nehéz lehet az összes fontos vitamin és ásványi anyag optimális napi bevitelét ételeinkből biztosítani. Ez különösen igaz, ha az étrended nem olyan változatos vagy kiegyensúlyozott mint lehetne. Ezért az ásványi kiegészítők sok ember számára hasznosak lehetnek. Mi a különbség a makro-ásványi anyagok és mikro-ásványok között? Az ásványokat két csoportra oszthatjuk: makro-ásványi és mikro-ásványi anyagokra. A makro-ásványi anyagokra magasabb szinten van szükségünk. Ide tartozik a nátrium, kálium, kalcium magnézium foszfor (foszfát formájában), kén (szulfát formájában) és klór (klorid formájában). A mikro-ásványokat nyomelemeknek is nevezik. Alacsonyabb szinten vannak jelen szervezetünkben,de még mindig nagyon fontos szerepet töltenek be a jó egészség fenntartásában. Ilyen például a vas, cink, mangán, réz, króm, molibdén, szelén jód fluor kobalt szilícium vanádium ón arzén és nikkel. 6 fontos ásványi anyag a mindennapi egészséghez Vas A vas nélkülözhetetlen nyomelem a táplálkozásban. A szervezetnek szüksége van rá a hemoglobintermeléshez és a vörösvértestek oxigénellátásához. Ez azt jelenti hogy a vas elengedhetetlen vérszegénység megelőzéséhez az állóképesség támogatásához és az egészséges immunrendszer fenntartásának biztosítása érdekében. Sajnos vashiány világunk leggyakoribb táplálkozási zavara. valójában becslések szerint világviszon minden negyedik ember vashiányos.A vashiány tünetei: Sápadtság Hajhullás Törékeny körmök Szédülés Fáradtság Sok vasban gazdag élelmiszer létezik, de a legjobb vasforrások közé tartoznak a sötét leveles zöldségek, vörös húsok, szervhúsok osztriga kagyló baromfi fenyőmag napraforgómag tökmag és sárgabarack. Fontos megérteni a „hem” és a „nem hem” vas közötti különbséget: A hem-vas csak húsokban baromfihúsban és halakban található és ezeket szervezetünk legjobban képes felszívni. A nem-hem-vas egyaránt megtalálható húsokban és növényi eredetű élelmiszerekben de sajnos rosszul szívódik fel az emberi szervezetben. Emiatt növényi alapú étrendet követő embereknél nagyobb a vashiány kockázata ezért előnyös lehet számukra a vaspótlás. A vastabletták sokféle formában kaphatók azonban az egyik legjobb vaskiegészítő a vas-biszglicinát. A vas-biszglicinát jól tolerálható és gyengéd a gyomorhoz. Ez azt jelenti hogy nem okoz székrekedést és béltüneteket amelyek gyakran a vas-kiegészítők szedésével járnak. Gyakran előfordul hogy vas-kiegészítőket más tápanyagokkal is kiegészítenek. Például „vas C-vitaminnal”. Ennek az az oka hogy szervezetünknek más tápanyagokra van szüksége a vas hatékony felhasználásához. A legfontosabb kiegészítő tápanyagok amelyekre figyelni kell: folsav B12-vitamin és C-vitamin. Magnézium A szervezet szinte minden fontos biológiai folyamathoz magnéziumot használ. Több mint 300 metabolikus reakcióban vesz részt. Sajnos a legtöbb embernek kevés a magnéziumbevitele az étrendből. Ennek gyakran az az oka, hogy a legjobb magnéziumforrásokat például teljes kiőrlésű gabonát dióféléket és sötét zöld zöldségeket nem eszik eleget. ezenkívül a magnéziuimtartalom hajlamos elveszni feldolgozáskor. A magnésium hiánya étrendben több jótékony hatástól fosztja meg testünket amit ez ásványi anyag nyújt. A hiány számos gyakori probléma kialakulásához vezethet mint például: Fáradtság Izomfeszülés a hátban és a vállban Görcsök Rossz alvás Magas vérnyomás Angina (szívizom elégtelenség) Csontritkulás Vércukor probléma Azoknak akik ezekkel a tünetekkel küzdenek fontolóra kell venniük magnéziumbevitel növelését. Nagyszerű első lépés ha több magas magnéziuimtartalmú ételt adunk az étrendhez. Egy jó minőségű magnéziuim-kiegészítő is hasznos lehet. Nehéz lehet tudni melyik magnéziuimot vegye be mivel számos formája létezik. A magnéziuim-citrátot azonban mindig ajánlom . Ez a magnéziuim azon kevés biológiailag „szerves” formájának ⭐ Igaz (0) 🌗 Részben igaz (0) 🌪️ Nem igaz (0) Szeretnéd megosztani ezt a horoszkópot a Facebookon? Megosztás Facebookon ▸ Mai horoszkópok (2025 június 8.)Napi Horoszkóp, 2025 Június 8.Napi Pénzügyi Horoszkóp, 2025 Június 8.Napi Szerelmi Horoszkóp, 2025 Június 8.▸ Holnapi horoszkópok (2025 június 9.)Nincs találat. Ingyenes személyreszabott horoszkóp